top of page
Erfaringssentrum konferanse 2_edited.jpg

BLi var til stede på Erfaringssentrum sin inspirasjonsdag i Oslo mandag 10. juni.

Bildet er hentet fra en paneldebatt hvor temaet var "Hva er kriteriene for at erfaringskonsulenter skal få benyttet sin kompetanse på jobb og i tjenestene?" 

Erfaringssentrum konferanse 1.jfif

Fra venstre programleder Stig Olav Larsen, Anna Sabina Soggiu (KORUS, sosionom), Børge Erdal (Uteseksjonen, seksjonssjef), Gry Nina Fosso (erfaringskonsulent), Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (SP), Julianne Ofstad (Varaordfører i Oslo), Lee Gallagher (erfaringskonsulent)

Nok et lærerikt kurs i Bevisst Likepersonsarbeid er fullført, denne gangen på Kongsberg. Gratulerer med godt gjennomført kurs til alle som var med - bra jobbet ! Vi var 12 likepersoner på dette kurset.
Det var en god blanding av alder, kjønn, kompetanse fra likepersonsarbeid, erfaringskonsulenter, sentrale organisasjoner innen psykisk helse, rus og somatiske lidelser, og sist med ikke minst - levd erfaring.

Skjermbilde 2024-05-30 170838.png
Skjermbilde 2024-05-30 170528.png

BLi Norge har fått ny sertifisert kursholder

Gunn Merethe Hansen har nå i vår deltatt på Train The Trainer kurs med IPS International og er vår nyeste instruktør på laget. Gratulerer Gunn Merethe!

I tillegg til å være sertifisert instruktør har Gunn Merethe vært med i BLi Norge i over ett år og sitter i administrasjonen sammen med Ann-Mari Lofthus. Gunn Merethe og Ann-Mari vil være kursledere sammen på kurset som går av staben nå førstkommende fredag, 24.05.2024, på Kongsberg. Kurset er fullbooket og vi gleder oss til nytt lærerikt kurs, gode diskusjoner og nye bekjentskap.

GunnMerethe.jpg

Podcast in the making!

I uke 14 var hele arbeidsgruppa i BLi Norge samlet på Kongsberg. Vi er så heldige å ha Johnny H. Richardsen, som er veldig dyktig på podcast, på laget. Sammen med Gunn-Marit Uverud er de nå i ferd med å lage BLi Norge sin egen podcast, foreløpig kalt
BLi-Podden. Det er spilt inn 6 episoder og vi vil dele episodene fortløpende på Spotify.

Å opprette en podcast har vært en tanke vi har hatt helt siden starten av Bli Norge for over 2 år siden. Så dette er en drøm som nå har blitt realisert! Gled dere.

434164574_437150575498830_946109903565680960_n.jpg
434172637_298977983232126_2821729499885393928_n (1).jpg

Mye spennende skjer i BLi Norge denne uken.

Hele organisasjonen er samlet på Kongsaberg for innspilling av podcast, møtevirksomhet og annet.
I går hadde vi organisasjonsmøte halve dagen hvor vi fikk hyggelig besøk, via Zoom, av lederne fra IPS International Chris Hansen og Lisa Archibald.

Vi er en fin gjeng som sammen jobber med å etablere BLi Likepersonsarbeid og samtalemetodikk i Norge.

20240403_114631_edited.jpg

BLi Norge har fått ny sertifisert kursholder

I desember 2023 deltok Johnny Richardsen på IPS Train the Trainer kurs på Island og er nå sertifisert som instruktør. Han har allerede holdt et vellykket kurs på Fontenehuset Senja 15.-19. januar 2024.
Vi er stolte av Johnny og veldig glade for å ha han på laget i BLi Norge.

jonny.jpg

Erfaringskonsulenter tilegner seg metodikken

 Tilnærmingen “Bevisst likepersonsarbeid” kan være til stor nytte for erfaringskonsulenter og andre likepersoner, 
sier Ann-Mari Lofthus i et intervju i www.rop.no Du finner hele reportasjen her 

Island febr 2023 -.jpg

Grunnkurs på Island

I februar 2023 arrangerte Island sitt første grunnkurs i Bevisst Likepersonsarbeid. 

18 deltakere fra 4 forskjellige land deltok og blei sertifiserte likepersonsarbeider. Gratulerer !!

Trenere var Co-Director/Training Coordinator IPS Central Lisa Archibald, Nina Eck fra Island og Gunn-Marit Uverud fra Norge

Gruppebilde kursdeltakere og trenere fra grunntreningen på Island i febr.2023.jpg
IPS-treff i Malmø 2.12.2022 - Nordisk hub.jpg

BLi - Den nordiske huben vokser 

Fredag 3.desember 2022 møttes  representanter for metodikken i Malmø. 

Geir fra Norge, Lisa (Eurpeisk manager) fra Skottland, Ida fra Sverige , Ann-Mari fra Norge og Ann-Charlott og Dunja fra Sverige - ser fram til å holde kurs og møteplasser i Norden i 2023.

Kongsberg - ett år etter drapene

Kongsberg: – Vi må ikke slutte å snakke om det som har hendt oss

Ett år etter Kongsberg-drapene er fasaden tilbake i lokalsamfunnet, mener Ann-Mari Lofthus. Hun har tatt initiativ til en møteplass for åpne samtaler om psykisk helse.

 

SAMTALE

 

– For å gjøre dagene litt lettere, fikk jeg tips om å skrive ned ting som gjør meg glad, så det pusler jeg med litt hjemme, sier Torill Håkonsen (t.v.). De andre er (f.v.) Gunn-Marit Uverud fra Bli, Gunn-Marit Velikov og Irene Eggar Grønnevik fra Mental Helse. Samtaletilbudet er åpent for alle.

 (Foto og tekst : Marit Sunnanå Aalrust)

Bli-møteplassen Kirketorget Kongsberg aug 2022 Marit Sunnanå Målrust.jpg
bottom of page